![]() |
|
Czy azs da się wyleczyć? - Wersja do druku +- Strona główna (http://www.leczmy-alkoholizm.org/forum) +-- Dział: Dotyczące Forum (/Forum-dotyczace-forum) +--- Dział: Pogaduszki (/Forum-pogaduszki) +--- Wątek: Czy azs da się wyleczyć? (/Thread-czy-azs-da-sie-wyleczyc) |
Czy azs da się wyleczyć? - Meder - 28-11-2024 09:19 Jak w temacie, zastanawiam się czy w ogóle da się to pokonać. Czy ktoś próbował wyleczyć chorobę? RE: Czy azs da się wyleczyć? - tomek - 28-11-2024 10:53 AZS to niestety choroba przewlekła, więc nie da się jej tak po prostu wyleczyć, ale można złagodzić objawy. U mnie są okresy, kiedy skóra jest w lepszym stanie i prawie nie mam zmian, ale czasem wraca. Nawilżanie jest kluczowe ( zobacz sobie verdelove.pl ma w swojej ofercie kosmetyki na atopowe zapalenie skóry ) , a czasem warto też przyjrzeć się diecie – np. nabiał i cukier mogą nasilać objawy. Poza tym ważne, żeby unikać stresu, chociaż łatwo powiedzieć. Rozumiem, że to frustrujące, ale da się to jakoś kontrolować. RE: Czy azs da się wyleczyć? - Misiaka - 28-11-2024 23:18 Choruję ja, choruje moja córka ograniczamy spozycie nabiału no i odpowiednio skóre nawilżamy. Pomaga mi naturalny Balsam kokosowy Pahwash z mango RE: Czy azs da się wyleczyć? - vankurrel - 08-12-2024 11:46 Myślę, że dieta też jest ważna. |