|
Problemy z jedzeniem
|
|
| Autor | Wiadomość |
Alex
Senior Member ![]() ![]() ![]() ![]() Liczba postów: 285 Dołączył: Mar 2011 Reputacja: 0 |
|
||
| 12-05-2011 22:04 |
|
Alex
Senior Member ![]() ![]() ![]() ![]() Liczba postów: 285 Dołączył: Mar 2011 Reputacja: 0 |
|
||
| 12-05-2011 22:46 |
|
mycha88
Member ![]() ![]() ![]() Liczba postów: 239 Dołączył: Mar 2011 Reputacja: 0 |
|
||
| 12-05-2011 22:50 |
|
peppercorn
Junior Member ![]() ![]() Liczba postów: 10 Dołączył: Nov 2011 Reputacja: 0 |
|
||
| 10-11-2011 13:56 |
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Problemy z podejmowaniem decyzji - strach przed podjęciem ryzyka? | mycha88 | 44 | 54,337 |
08-03-2013 11:39 Ostatni post: Kas |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

A co ciekawe od kiedy jedzenie jest dla mnie tylko jedzeniem, nigdy nie miałam nawet potrzeby myśleć o odchudzaniu, jestem bardzo szczupła i wygląda na to, że moja waga od lat stoi w miejscu. Ale samo doświadczenie tego problemu to coś okropnego, kiedy wychodziłam z tego pojawiło się w dodatku coś na kształt bulimii. Już nigdy więcej nie chciałabym żeby mój świat kręcił się wyłącznie wokół jedzenia i nie chciałabym już nigdy zaznać tego przeraźliwego zimna (temperatura ciała spadała mi czasami do 35,5).

(pomijam przypadki otyłości zagrażającej życiu lub zdrowiu). Proponuję na stałe zmienić nawyki żywieniowe i każdego dnia ruszać się. Brzmi banalnie, ale to moim zdaniem najlepsza droga do szczupłej sylwetki i zdrowia. Zmieniając nawyki na efekty trzeba będzie długo poczekać, ale to się opłaci. W dodatku, takie podejście nie jest obciążające, nie stresujesz się wtedy dietami, odmawianiem sobie ciągle czegoś, nie ma efektu jo-jo itd. Wprowadzasz do jadłospisu rzeczy, które są zdrowe, a jednocześnie nie tuczące i takie, które lubisz. Wprowadzasz nawyki takie jak jedzenie często w małych ilościach. Ważne żeby nie była to jakaś dieta, bo co potem, wrócisz do dawnych zwyczajów i z powrotem przytyjesz. Z czasem się przyzwyczajasz do nowego sposobu odżywiania, a jak wiadomo przyzwyczajenie to druga natura człowieka. I żyjesz sobie szczupło i zdrowo.