Aktualny czas: 26-11-2025, 04:41 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jestem żoną alkoholika.
Autor Wiadomość
gayowa Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Jestem żoną alkoholika.
Zostałam uświadomiona o tym niedawno... Mąż "nasączał się" systematycznie, z umiarem ale na tyle skutecznie, że stał się uzależniony od alkoholu. Nie upijał się, po prostu nasączał...Ponieważ jest dializowany i ma problemy z wątrobą, zdemaskowano go i dostał ultimatum, że musi przestać pić, jeśli chce mieć transplantację nerki, niestety początek był chwalebny, trzy tygodnie abstynencji i ... powrót do picia. Usprawiedliwia się poważnymi problemami w pracy (rzeczywiście je ma i nie są spowodowane piciem) i moje prośby i groźby nie odnoszą żadnego rezultatu, przeciwnie, jest na mnie obrażony, że się od niego odwróciłam , jednym słowem chce mnie obarczyć dodatkowo jakąś winą. Nie stać mnie na terapię w prywatnej klinice. Bez pomocy nie wyjdzie z nałogu, podobno chodzi na terapię dwa razy w tygodniu do ośrodka leczenia uzależnień w naszym mieście, ale nie widzę efektów. Raczej przeciwnie. Proszę o radę, co zrobić , oznajmiłam dzieciom i rodzicom męża, że jest on alkoholikiem, żeby nie próbowali go tłumaczyć itp , wszyscy zrozumieli i są gotowi pomóc ale mąż mój uważa, że leczenie z alkoholizmu w ośrodku jest dla "meneli" , grupy AA są żenujące itp. Co mam robić?!
16-12-2012 19:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Jestem żoną alkoholika. - gayowa - 16-12-2012 19:37